Juice Challenge 5 dagen sap- en soepvasten, vegan, lactose en glutenvrij! – Juicy Detox
Met on-line coaching
100% Biologisch afbreekbare verpakking

Juice Challenge 5 dagen sap- en soepvasten, vegan, lactose en glutenvrij!

Wil jij dit ook? Ik vertel je hoe ...

Goodmorning Juicy Detoxers!

DAG 1 Juicy Challenge

 

Vandaag maandag 11 februari ben ik begonnen aan een Detox challenge, een 5 -daagse sap en soep kuur! Samen met een voor mij bekend Juice Detox groepje.

Op 10 maart a.s. organiseert Juicy Detox ook zo’n 5- daagse challenge!

Het weekend voordat je begint moet je wel even plannen. Check of je voldoende kruiden thee in huis hebt. Maak boodschappenlijstjes. Haal verse gember, citroen en munt in huis. Hiermee kun je het water dat je gaat drinken op pimpen…

‘De Kweker’ uit Amsterdam leverde vanochtend weer een rolcontainer vol biologische groentes en fruit. Deze moeten gewassen, gesneden, gejuiced, soms nog geblend en dan in de bio-afbreekbare flessen. De soepen evenzo. Detoxen doe je gemiddeld 2 of 3 keer per jaar. Liefst met het wisselen van de seizoenen. Je kunt de 20 x 0,5 l sappen en soepen zelf maken en de 10 shots idem dito, maar het is veel werk. Het is mijn missie, ik wil gezondheid brengen en bereid de kuren voor. De keus is aan jou!

Ook vroeg ik me dit weekend af, wat heb ik deze week in mijn agenda staan? Waar heb ik zin in? Heb ik tijd voor een wandeling? Kan ik deze week een saunabezoek inplannen? Ik besloot dat ik tijdens deze Juice ‘n Soup iedere dag naar de Moon yoga club ga hier om de hoek,  heerlijk. Deze week dus zoveel mogelijk Me- time!

De sappen en soepen liggen klaar in de vriezer, gisteravond heb ik die voor vandaag al in de koelkast gezet. I am ready to start!

Vanochtend ben ik begonnen met een glas heet water, daarin een schijfje citroen. Om 8.55 u een Ginger Shot en daarna een heerlijke juice de Natural Energizer….’

Nu op naar Yoga, Open heart Yoga door Irene le Roy, spreek jullie later….

Om 12.20u is het tijd voor de Pure Raw Energy Shake, deze is genaakt van Appel, Ananas, Rode biet, Selderij, Avocado, Citroen, Hennep Powder en een een beetje banaan. Wat een lekkere Blend is dit, bomvol Good Stuff!

Na wat Juicen, vooraad maken voor de Juicy Detox Boxen, thee en een wandeling neem ik om 15.25 mijn Wheatgrass Shot, Aaahw wel weer even wennen!! Maar het is voor het goede doel. Tarwegras heeft namelijk vele gezondheidsvoordelen.

Kort daarop om 15.30 u neem ik mijn 3e Juice. Digestive Aid, deze Juice maakt alles weer goed, gemaakt van Appel, Wortel, Selderij, Venkel en Gember. Er zit in iedere fles 480 ml Juice of soep. Deze juice krijg ik niet eens helemaal op. Ik bewaar de rest in de koelkast.

Heb vanmiddag heel wat Pear ‘n Parsnip Juice gemaakt en er verse munt door geblend. De juices gebotteld en binnen 15 minuten ingevroren. Het juicen is veel werk. Het is echt mijn missie, ik wil gezondheid brengen en vind het juicen leuk. Het uitzicht was vandaag ook nog eens extra bijzonder.

Tot slot om 18.00 u, een warme Roasted Tomato and Pepper Soup, erg lekker en fijn om iets warms te eten met een lepel.

Nog wat Pukka thee, met blaadjes munt ..Stiekem een slokje genomen van mijn restje van vanmiddag. Ga lekker op tijd mijn bed in. Morgen weer een dag!

 

  DAG 2 Juicy Challenge

 

Vandaag dinsdag 12 februari werd ik wakker met kiespijn. Nee! Echt balen! Tijdens een Detox kuur kunnen zwakke plekken opspelen, dat weet ik, maar hier zat ik echt niet op te wachten. Ik besloot de tandarts te bellen en kon gelukkig om 9.50 u al terecht.

Ik begon om 8.55 u met heet water en een schijfje citroen, een gembershot en een Avocado squash.

Bij Devina mijn tandarts aangekomen vroeg zij of ik druk was geweest de afgelopen tijd? Ja, met het opzetten van mijn Juicy Detox bedrijfje ben ik echt heel druk geweest…..Ik begrijp het, meer rust nemen, ontspanning zoeken en mijn systeem goed voeden. Nog meer redenen om door te gaan, morgen naar Detox yoga sesie, donderdag naar panfluitles en vrijdag ga ik ontspannen in de sauna. De Ginger Shots werken ontstekingsremmend. Ik neem iedere dag een Curcuma supplement. Curcuma werkt ook ontstekingsremmend en heeft een antibacteriële werking!  Top! Ondertussen zou ik wel een moord kunnen doen voor een heerlijke Cappu met havermelk, maar…gelukkig verdween de pijn in de loop van de ochtend.

De volgende juice nam ik rond 12.30 u, de Pear ‘n Parsnip Juice, aparte smaak maar lekker door de peer en verse munt.

Nu net om 15.25 u mijn Tarwegras Shot en daarna 15.30 u  de Ruby Tuesday Juice genomen, hoe toepasselijk, het is vandaag dinsdag! Muziekje opgezet ‘Ruby Tuesday’ van de Rolling Stones!:)

So far so good!