Wat wetenschappers zeggen over voeding en gezondheid – Juicy Detox
Met on-line coaching
100% Biologisch afbreekbare verpakking

Wat wetenschappers zeggen over voeding en gezondheid

Veel chronische, levensbedreigende ziektes  zoals obesitas, diabetes en verschillende types kanker – worden bepaald door een slecht dieet. De onderzoekers zeggen dat een ongezond eetpatroon momenteel meer slachtoffers eist dan onveilig vrijen, alcohol- en drugsgebruik en roken bij elkaar.

Het eten van rood vlees en suiker zou met 50 procent verminderd moeten worden, terwijl het eten van groente en fruit verdubbeld zou moeten worden. Dat is problematisch in sommige werelddelen, zoals Noord-Amerika. Daar eten inwoners bijna 6,5 keer zo veel rood vlees als wordt aanbevolen. In Zuid-Azië daarentegen eten mensen maar de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vlees.

Naast het eten van meer groenten en fruit zijn blends en juices  waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om je metabolisme te helpen stimuleren, stoppen met hunkeren, diabetes omkeren en snel buikvet verminderen. Daarbij is het van belang dat het grootste percentage groentes zijn. Door een Detox kuur te doen wordt je je bewust van je eet- en drinkgewoontes, ervaar je wat veel groenten en fruit voor je lijf doen en hoe je je gereset voelt, helderder, rustiger en beter bestand tegen dagelijkse stress!

Waarom is het belangrijk om regelmatig te detoxen?

Het lichaam beschikt over een zelf genezend vermogen om zich te ontdoen van toxische stoffen, maar in onze huidige maatschappij is er een constante aanwezigheid van toxische stoffen. Onze Westerse eet – en leefgewoontes zorgen voor een permanente overvloed van afvalstoffen. We worden daarnaast dagelijks blootgesteld aan vele stoffen in ons voedsel die er van nature niet in thuis horen. Ons systeem wordt verder belast met chemicaliën uit onze directe leefomgeving, cosmetica, huishoudelijke producten en geneesmiddelen. Ook stress zorgt voor een permanente druk op het zelf genezend vermogen. Een overmaat aan toxinen, zowel lichamelijk als emotioneel, draagt bij aan het fenomeen verzuring van weefsels en cellen. Dit ligt mede aan de basis van vroegtijdige (huid)veroudering en chronische ziekten, de zogenaamde welvaartsziekten.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen?

Een Detox kuur zit vol mineralen, o.a. calcium, koper, ijzer, zink, mangaan, fosfor, kalium en magnesium.
De kuur bevat veel vitamines zoals vitamine A, B1, B2, B5, B6, B9, B11, E, C, K1 en K2.
Goed voor hart- en bloedvaten.
Ondersteunt je weerstand.
Geeft energie.
Werkt ontstekingsremmend.
Versterkt het zenuwstelsel
Versterkt het immuunsysteem.
Verbetert je spijsvertering.
Kan chronische ziektes voorkomen en soms zelfs terugdraaien.
Een Detox kuur ondersteunt de reinigende werking van de lever en de nieren.
Zorgt voor een hogere pH waarde in je lichaam. Dus verbetert de zuur-base balans.
Een Detox kuur bevat veel fytonutriënten, die vrije radicalen helpen bestrijden.
Bevat luteïne en zeaxanthine, goed voor de ogen (ook door de vitamine B2 en zink) en de hersenen.
De Detox kuur zorgt tot slot ook voor een heldere geest, betere concentratie en gemoedstoestand.